Bestelautoverzekering WA-Extra

De Bestelautoverzekering WA + Extra  is een uitgebreidere dekking dan de bestelautoverzekering WA. Ook wel WA + Beperkt Casco of WA-Plus of WA + Mini casco genoemd. Naast de dekking van de bestelautoverzekering WA wordt ook schade aan de eigen bestelauto in bepaalde situaties gedekt. Zaken die bij de meeste maatschappijen gedekt worden, zijn: brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, een botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. De schades die onder deze dekking vallen hebben geen invloed op uw korting. U kunt ze dus claimen zonder meer premie te moeten betalen. De premie van uw bestelautoverzekering kunt u opvoeren als bedrijfsmatige kosten binnen uw bedrijf.

Wat valt er onder de dekking van een bestelautoverzekering WA + Extra: 

► Schade aan derden
► Diefstal
► Brand
► Explosie
► Storm
► Ruitschade
► Aanrijding met dieren

Vergelijk premies van de WA + Extra Bestelautoverzekering ▼

BTW Aftrek bestelauto

Indien uw bedrijf de BTW met de aangifte van de omzetbelasting mag verrekenen dan hoeft u de BTW niet mee te verzekeren op de verzekering van uw bestelauto ( BTW verrekenbaar? JA ). U betaalt de BTW over de waarde van de bestelauto wel aan de dealer, maar u kunt deze direct met uw eerstvolgende BTW-aangifte verrekenen. De cataloguswaarde ( nieuwwaarde ) van uw bestelauto verzekeren wij daarom ook exclusief de BTW. Na een eventuele schade schiet u of uw bedrijf zelf de BTW over het reparatiebedrag voor en verrekend deze later met de BTW-aangifte van uw bedrijf.

Vrijstelling BPM bestelauto / grijs kenteken

Wanneer u een bestelauto koopt dan bent u vrijgesteld van de BPM ( Belasting Personenauto's en Motorvoertuigen ). U hoeft de waarde van de BPM dan ook niet te verzekeren. Nu u de BTW en BPM niet bij de waarde van uw bestelauto hoeft op te tellen zal de premie voor de bestelautoverzekering lager uitvallen.