Bestelautoverzekering Allrisk

De Allrisk Bestelautoverzekering adviseren wij voor vrijwel alle nieuwe bestelauto's. Deze verzekering noemen we ook wel een WA + Volledige Casco of WA + Casco bestelautoverzekering. Het kan echter verstandig zijn ook oudere bestelauto's nog WA-Casco te verzekeren wanneer de dagwaarde nog aardig hoog is. Omdat een Allrisk bestelautoverzekering uw bestelauto tegen bijna alle risicofactoren dekt, wordt deze verzekering vaak een WA + Casco bestelautoverzekering genoemd. Naast de dekking van de WA verzekering en de Beperkt casco bestelautoverzekering bent u tevens verzekerd voor schade aan de eigen bestelauto veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen en van de weg raken. De premie van uw bestelautoverzekering kunt u opvoeren als bedrijfsmatige kosten binnen uw bedrijf.

Wat valt er onder de dekking van een Allrisk Bestelautoverzekering:

► Schade aan derden
► Diefstal
► Brand
► Explosie
► Storm
► Ruitschade
► Aanrijding met dieren
► Vandalisme
► Schade eigen zakelijke auto ( aanrijding, slippen en te water raken )

Vergelijk premies van de Allrisk Bestelautoverzekering ▼

BTW Aftrek bestelauto

Indien uw bedrijf de BTW met de aangifte van de omzetbelasting mag verrekenen dan hoeft u de BTW niet mee te verzekeren op de verzekering van uw bestelauto ( BTW verrekenbaar? JA ). U betaalt de BTW over de waarde van de bestelauto wel aan de dealer, maar u kunt deze direct met uw eerstvolgende BTW-aangifte verrekenen. De cataloguswaarde ( nieuwwaarde ) van uw bestelauto verzekeren wij daarom ook exclusief de BTW. Na een eventuele schade schiet u of uw bedrijf zelf de BTW over het reparatiebedrag voor en verrekend deze later met de BTW-aangifte van uw bedrijf.

Vrijstelling BPM bestelauto / grijs kenteken

Wanneer u een bestelauto koopt dan bent u vrijgesteld van de BPM ( Belasting Personenauto's en Motorvoertuigen ). U hoeft de waarde van de BPM dan ook niet te verzekeren. Nu u de BTW en BPM niet bij de waarde van uw bestelauto hoeft op te tellen zal de premie voor de bestelautoverzekering lager uitvallen.